sâmbătă, 3 iunie 2017

scapa ieftin de buruieni

Imagini pentru buruieni

    O victorie clara si definitiva impotriva buruienilor este imposibila, dar diminuarea lor sau rarirea lor este posibila si cu unele ingrediiente naturale, care sa nu influenteze calitatea solului ,asa cum o fac solutiile chimice care le gasim in comert.
    Iata cateva dintre "armele" naturiste impotriva buruienilor.
    1. Sarea. dizolvati 1 pahar de sare in 2 pahare de apa fierbinte apoi turnati solutia la radacina buruienilor in locurile unde doriti sa scapati de ele.Totusi sare influenteaza putin calitatea solului si nu trebuie folosita in locurile unde doriti sa plantati flori.
    2. Otetul. In perioada pranzului , cand soarele e sus pe cer, pulverizati otet de concentratie 9% la baza plantelor nedorite, avand grija sa nu atingeti si plantele de gradina care sa le pastrati.Daca a plouat sau va ploua in urmatoarele 24 de ore nu aplicati.
    3.Bicarbonat de sodiu.Pulverizati putin praf peste buruieni pe locurileunde sa nu mai apara ( ex. intre dalele pavajelor) si veti scapa de ele.
    4.Tuica. Amestecati 30ml tuica,2-3 picaturi de sapun lichid si 2 pahare de apa si puneti amestecul intr-un pulverizator.Stropiti buruienile.Acestea se vor usca rapid si nu vor mai creste mult timp, mai ales cele expuse la soare.
    5.Amestecul din parti egale de sare, otet si sapun de rufe dat pe razatoare este un erbicid natural foarte eficient impotriva buruienilor.


Sursa : perfectask.info  si  www.agro-tv.ro
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu