marți, 11 octombrie 2016

Cum scapam de umezeala din casa

   Stiati ca nivelul umiditatii in casa trebuie sa fie in jur de 45%? Daca scade sub 30% aerul e prea uscat si nesanatos,iar pentru valori peste 50% apare riscul sa apara condens sau igrasie.De cele mai multe ori intalnim locuinte cu umiditate mai ridicata, in care trebuie trebuie sa scapam de umezeala. Imagini pentru umiditate
    Cea mai buna cale este sa folosim un dezumidificator,care este bun in orice anotimp, mai ales ca ajuta si la indepartarea prafului diin casa.Daca achizitionati un aparat de aer conditionat acesta ar trebui sa aibe si functia de dezumidificare inclusa, dar mai bine sa verificati.
    Mai sunt si alte metode la indemana si mai putin costisitoare. Cea mai la indemana este sa aerisiti periodic casa. Porniti hota de bucatarie din cand in cand, pentru 10-20 minute si va va ajuta sa reduceti umezeala din casa, mai mult chiar si sa scapati de mirosurile din casa.
    Dupa ce faceti baie sau dus ,aerisiti camera baii,deoarece acolo se poate produce mult condens, mai ales daca este o incapere racoroasa si folositi apa cat mai calda.
    Usuca hainele in aer liber,nu in casa.Daca aveti balconul inchis, lasa mereu o aerisire,un geam deschis.
    Creste in casa plante iubitoare de umezeala, care vor absorbi umiditatea in mod natural . La acestea e foarte important sa nu lasati sa balteasca apa in farfurioara ghiveciului lor,

Un comentariu: