duminică, 6 decembrie 2015

Trucuri pentru a rezolva problemele dvs. de iarnă

Ati ramas blocat în zăpadă? Utilizați un așternut de cauciuc sau covorasele dumneavoastră auto pentru a obține aderenta și a iesi din aceasta situatie "alunecoasa"..

Urati puloverele scamosate? Daca puloverul dumneavoastra preferat s-a scamosat din cauza prea multor spalari in aceasta iarna,utilizati un aparat de ras cu lame ( fara sapun) si mergi pe zonele aspre cu el pentru curatare.Asfel isi va recapata netezimea.
 
 Alunecati peste tot?Insurubati cateva suruburi in talpa unei perechi de tenisi vechi.Vei avea tractiune , dar sa nu le porti spre interior.
 
Ti-a inghetat lichidul de spalare a parbrizului de la masina?Decat sa platiti mai multi bani pe un lichid scump, pregatiti propriul lichid amestecand 2 litri de spirt,o cana de apa si o lingurita de detergent de vase.Poti de asemenea sa stropesti,cu un amestec de 3:1 otet cu apa, geamurile masinile tale ca sa eviti inghetarea lor.
 
Ca sa nu se lipeasca pe parbriz stergatoarele , din cauza gerului,lasati-le ridicate in aer si protejati-le cu cate o soseta.
 
Vi se pare ca e racoroasa camera dumneavoastra si aveti un ventilator de tavan? Lasati-l pe turatie joasa si  asigurati-va ca functioneaza in sens invers,astfel incat sa impinga caldura, ce se ridica spre tavan, catre dumneavoastra, in partea de jos a camerei.
 
Dezapezirea presupune un efort prea mar pentru dumneavoastra? Faceti treaba asta putin mai  usoara pulverizand putin ulei de gatit pe lopata de zapada, ce va duce la o  alunecare mai usoara a zapezii pe suprafata ei.

 
Caloriferul din camera dvs nu incalzeste suficient camera?
Atunci formati un panou din folie de aluminiu in spatele lui.

La oglinzile laterale ale masinii dvs. ,din cauza ghetii de pe langa ele poate cauza blocarea miscarii lor.Atunci cand e parcata, pastrati oglinzile laterale acoperite cu o punga de foliesi in felul acesta uitati si de grija curatarii lor.
 
Cauciucurile de la bicicleta dvs. aluneca pe zapada? CA sa nu va coste prea mult cumpararea unor speciale pentru iarna, inveliti in jurul rotiilor, pe toata circumferinta lor,clipsuri de plastic ( cleme sau soricei).

A inghetat parbrizu? Daca nu ai inca o racleta, care e mai bine sa o cumperi, utilizeaza o spatula care sa nu fie din metal sau un card de plastic din portofel,pentru a indeparta gheata.
 
Vrei sa parchezi masina afara ? fa-o , dar cu fata masinii spre Est .In acest fel, rasaritul soarelui poate produce dezghetarea parbrizului mai rapid.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu