luni, 30 noiembrie 2015

Diferentele intre retelele 2G,3G,3.5G si 4G

    2G   -- viteza : 9.6/14.4 kbps
               tehnologie : TDMA , CDMA
    Capacitatile 2G sunt realizate astfel incat permit accesul mai multor utilizatori pe un singur canal prin multiplexare.2g-ului telefoanelor mobile poate fi folosit pentru transmisie de date simultan cu comunicații de voce.

   3G   -- viteza : 3.1Mbps (peak) ;  500-700  kbps
               tehnologie : CDMA 2000 (1XRTT, EVDO) , UMTS , EDGE
    3G oferă navigarea pe internet cu viteze uimitoare.Ofera o gramada de oportunități ca apeluri video,streaming video, etc. In 3G accesul la portabilitate este posibil pentru diferite tipuri de dispozitive, ca smartphone-uri,PDA-uri,etc.


   3.5G  --  viteza : 14.4Mbps (peak) ; 1-3Mbps  
                  tehnologie : HSPA
    3.5G suporta viteze mai ridicate pentru internet și îmbunătățește transferurile de date .


   4G  --  viteza : 100-300 Mbps (peak) ; 3-5 Mbps
               tehnologie : WiMAX ; LTE
    Viteza la 4G a crescut la cea a fulgerului, în scopul de a ține pasul cu cererea de acces la date utilizată de diverse servicii. De asemenea suporta streaming in HD.Telefoanele HD pot fi utilizate la capacitatea lor maxima in retelele 4G.


Nota: Dar ce inseamna streaming?
       O tehnica prin care transferul de date este perceput ca un flux continuu. Tehnologiile de streaming sunt din ce in ce mai importante o data cu dezvoltarea Internetului pentru ca nu toti utilizatorii au acces rapid pentru a descarca documente multimedia mari cat mai repede. Prin streaming, utilizatorii pot incepe sa vada sau sa asculte un document inainte ca acesta sa fie transmis in intregime.

   Iata si o imagine care ne arata diferente intre retelele 3G si 4G.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu