miercuri, 28 octombrie 2015

Cum să vă protejați Router-ul Wifi de Hackeri - Trucuri simple
   Mulți oameni sunt acum conștienți de pericolele de a naviga fara protectie pe internet și stiu să ia măsuri destul de bune pentru siguranța lor on-line.Dar protejarea unui router Wi-Fi se află încă pe o pozitie scăzută in lista de priorități . Motivele pot varia de la lipsa de cunoștințe la o simplă neglijență, dar securitatea router-ului gazdă este la fel de importanta ca și ușa de la intrare, deoarece acesta este cel mai important tinta hackerilor care încearcă să va invadeze intimitatea prin intermediul sistemului.

   Iata cateva  moduri simple de a consolida securitatea routerului Wi-Fi de la atacuri hack.
  1. Activați WPA2 (Wi-Fi Protected Access).Aceasta este în primul rând lucru ce trebuie făcut de toată lumea care are sau intenționează să cumpere un router. Acesta oferă o criptare facuta de sistemul dvs. și varianta sa WPA-PSK poate fi găsita în rețelele de acasa. Cei care folosesc routere vechi, acestea ar putea fi cu WEP sau protocol de securitate Equivalent Privacy cablu, și fie vorba intre noi,este mai bună decât de securitate zero.  2. Dati un puternic nume SSID.Nu utilizați numele de rețea implicit al routerului (ca D-Link sau Netgear,etc.). Hackerii au instrumente specifice cum ar fi "rainbow table"(masa de curcubeu) pentru a patrunde în rețeaua dvs. doar prin cunoașterea numelui implicit SSID.  3. Utilizați o puternică parola de acces.
 Ei bine, nu se poate vorbi de importanța unei parole puternice. Știți, dacă lungimea parolei creste cu un singur caracter mai mult, șansele de a a fi sparta de hackeri se reduce de sute de ori(sau chiar de mult mai multe ori).
  4. Firewall pentru routerul dvs.Ei bine, dacă aveți, apoi folositi-l. Este sistemul de protecție încorporat al router-ului pentru a-l ascunde de hackeri. De asemenea, noile routere vin cu firewall-uri "stealth mode"  5. Opriți UPnPUniversal Plug and Play protocol (UPnP),are rolul de a stabili o conexiune ușoară cu dispozitive din apropiere.Asta poate face router-ul vulnerabil și acesta să devina o tinta potentiala pentru hackeri (rezultatele ar putea fi atacuri DoS, de asemenea).Nu toate routerele sunt sensibile la exploatare UPnP, dar mai bine sa evitam asta.  6. Folosiți VPN.Un serviciu VPN personalizat pentru router-ul dvs. este calea cea mai potrivita, dacă sunteți dispus să-și platiti câteva dolari pentru datele importante. VPN functioneaza oferind o locați anonima pe server și chiar creează propriul firewall pentru a va proteja traficul de rețea.De asemenea, VPN este o alternativă mai bună decât caracteristica de management de la distanță a router-ului, care expune interfata web-based de pe Internet.  7. Activați Logging Feature.Caracteristica de logare la router păstrează un jurnal cu IP-urile care au incercat sa se conecteze la routerul dvs. și vă va oferi toate detaliile de încercare de conectare. Acest lucru v-ar putea ajuta să monitorizați orice activitate suspectă în curs de desfășurare.  8. Folosiți Servicii de securitate.Puteți utiliza si servicii de securitate dedicate bazate pe cloud -
mai degrabă decât cel utilizat de ISP-ul dvs.(furnizorul dvs de internet) dvs, ca OpenDNS pentru a va expune traficul prin router-ul dvs. Trebuie doar să configurați rețeaua pentru a numi serverul serviciului online dedicat, .Aceste servicii bazate pe web va ajuta să monitorizati traficul prin router, precum și sa il criptati.
Deși, nu se poate spune ca ne-am ferit definitiv de hackeri, cu aceste tehnici simple pe care le-am putea face, vom avea un router mai sigur decât a fost înainte.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu