joi, 15 octombrie 2015

Cum iti controleaza hackerii intreaga ta viata digitala  De cele mai multe ori , persoanele care nu folosesc atat de multa tehnologie in viata lor , se crede ca nu sunt la fel de predispuse la amenintarile cibernetice in comparatie cu persoanele care folosesc dispozitive inteligente la domiciliu, care stocheaza date in cloud si gestioneaza un mare numar de conturi in retele sociale.Oamenii considera ca daca nu sunt activi on-line nu au nici o sansa sa fie vizate de un hacker sau sa se confrunte cu atacuri ale acestora.
  Recent, revista New Yorck Times a realizat un experiment in care a fost implicata o bunica de 60 de ani care s-a oferit voluntar sa fie atacata de doi hackeri. Ea nu se incadra in grupul persoanelor active in domeniul digital, astfel incat se putea considera intr-un fel invincibila.
  Batrana spune a locuinta ei nu este inarmata cu atatea dispozitive "inteligente".Totusi, dumneaei are o pagina personala pe Facebook, unde , totusi, nu ii place sa posteze lucruri personale despre ea.Ea chiar mentioneaza, "Eu nu postez lucruri despre mine și nu înțeleg cu adevărat de ce alte persoane o fac.".
  Dar, acest cont de Facebook a fost suficient pentru hackeri sa ii descopere inteaga ei viata "digitala".Chiar dacă contul a fost relativ închis și deci setările de confidențialitate au fost intacte, hackerii au găsit ei contul de Facebook cu cateva zile înainte de a vizita casa ei.Astfel ei au observat ca dumneaei ii placuse o pagina de net gestionata de Change.org si astfel ei au facut primul pas in viata ei.In 10 minute ei au creat un e-mail fals de la asa-zisa Change.org si au pacalit-o sa semneze o petitie falsa prin e-mail.
  Link-ul continut in mesaj o trimitea pe batrana catre o pagina malitioasa, unde i se cerea sa isi scrie mail-ul, adresa si parola.Hackerii, pentru a o salva de la un pericol real , nu au folosit un site care sa ii stocheze parola, ci doar sa faca niste teste. 
Imagini pentru hackers digital life
  De cele mai multe ori, cu totii folosim aceeasi parola pentru mai multe conturi pe diferite site-uri, pentru a ne fi mai usor si sa nu ne incurcam in incerccarile de a ne loga.Dar acest lucru se dovedeste de cele mai multe ori fatal, in cazul in care doar unul din conturi este compromis. La fel s-a intamplat si cu batrana americana , care a recunoscut mai tarziu , ca si ea folosea aceeasi parola pentru mai multe site-uri.
  Mai tarziu, cand hackerii i-au vizitat casa, ea i-a salutat calduros.Mai mult, pe usa de la intrare,a scris pe o tablita in forma de inima , "Bun venit, hackerilor".Invitati ni casa, cei doi au fost serviti cu ceai si sandwich-uri.Batrana a ramas surprinsa ca hackerii nu aratau asa cum inchipuise ea, ba chiar a zis despre ei ca sunt foarte politicosi.
  Hackerii au găsit în rapid o modalitate de a deschide ușa ei cu ajutorul unui atac brutal.
Ei, de asemenea,au găsit modalități de a intercepta TV-ul ei folosind adresa de IP.  Doamna  a spus, "Ce este atât de greșit despre obtinerea controlului asupra TV-ului meu?".
  Apoi a urmat ca hackerii sa ii comprimita PC-ul, routerul si accesul ei la internet. Au accesat mai-urile atat ale doamnei cat si pe cele ale fiicei ei.
Au câștigat, de asemenea, acces la conturile ei PayPal, de aici au aflat si numărul de asigurare socială.
  După scanarea PC-ului ei, hackerii au găsit aproximativ 20 de programe spyware malware, inclusiv un miner Bitcoin. Celelalte programe au fost DefaultTab, FunWebProducts, SearchProtect, SlimCleaner , care au fost folosite pentru a spiona pe ea și istoricul ei de navigare si a difuza anunțuri enervante.
  Mai târziu, hackerii s-au așeză pentru o dezbatere cu doamna pensionara, în care au subliniat punctele critice și a rugat-o să schimbe toate parolele și sa foloseasca un manager de parole. Ea a fost, de asemenea, sfătuita să utilizeze autentificarea în două etape și invatata cum să se ferească de atacuri de tip phishing.

  Batrana a comis unele greșeli care sunt comune si frecvente, dar era foarte ușor să le evite. Acest lucru se poate întâmpla tuturor, inclusiv tie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu