miercuri, 11 iulie 2012

BAIA DE ABUR - simplu si eficient

   Aburii fierbinti fac pielea sa transpire,stimuleaza circulatia prifeica si inmoaie pielea favorizand eliminarea impuritattilor.
    Pentru a face o baie cu aburi,toarna intr-un bol apa clocotita ,pe care o poti imbogati cu uleiuri esentiale sau plante maruntite: petale de trandafir,musetel, lavanda, lamaie,coada soricelului sau cimbrisor.Apoi acopera capul cu un prosop pentru a directiona aburii si apropie-te cu fata de bol(daca ai tenul sensibil, stai cam la 30cm de sursa de abur).Inhalarea acestor aburi aromati ajuta in diferite afectiuni cardiorespiratorii si inlatura starea de stress.
    Dupa aceea serge-ti fata cu un prosop curat ,pentru a indeparta impuritatile si celulele moarte,dupa care spala-te cu apa la temperatura camerei.La final poti aplica si o crema hranitoare.
     Pentru ten normal se recomanda sa stai la o baie cu abur 5-7 minute, o data pe saptamana,iar pentru ten gras de 3 ori pe saptamana cam 20 minute.Pentru ten uscat si foarte sensibil, nu se recomanda mai des de o data pe luna.
    Dupa baia de abur nu iesi cu fata in frig si timp de cateva ore nu te machia.
    Foloseste numai uleiuri esentiale naturale si nu turna decat cateva picaturi, altfel pot aparea iritatii.
    Dupa baia de abur nu extrage singur(a) punctele negre ; e mai bine sa apelezi la o cosmeticiana cu experienta, altfel pot ramane cicatrice.
    Momentul cel mai bun pentru baia de abur este seara inainte de culcare.
                                      
                                                                                        Sursa : revista "Sanatatea de azi"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu