sâmbătă, 14 martie 2009

Parasolar si grilaj pentru ferestre in acelasi timp.


Iata o idee buna pentru ferestrele casei tale:parasolare glisante din lemn,care vor avea dublul rol:atenuarea razelor soarelui- atunci cand sunt fixate in partea superioara a ferestrei tale- si bariera impotriva privirilor iindiscrete - cand sunt lasate la baza ferestrei.In plus , daca ai copiiacestia nu vor fi niciodata in pericol,orice tentativa de a se apleca peste parapetul ferestrei fiind eliminata,deoarece aceste parasolare joaca si rol de mici balustrade.
Cum se realizeaza? Construieste mai intai aceste mici paravane,a caror inaltime trebuie sa fie jumatate din inaltimea ferestrei,iar latimea lor chiar cat latimea ferestrei..Apoi vopseste-le in culoarea dorita.Pe lateralele ferestrei se monteaza o sina metalica - in care parasolarele sa gliseze usor,in sus si in jos,si ai grija sa prevezi un orificiu cu o "cheita" cu ajutorul careia sa fixezi parasolarul in partea superioara a ferestrei.
Daca nu vrei sa folosesti metalul,este de ajuns sa bati pe lateralele golului ferestrei cate doua sipci de lemn(la o distanta una fata de alta cu 5 mm mai mare decat grosimea parasolarului,pentru ca acesta sa poata glisa usor) care vor forma canalul de glisare.

In desenele de mai jos,elementul mobil al ferestrei joaca rolul de grilaj de protectie,respectiv de parasolar.In ambele variante,este deosebit de decorativ.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu