sâmbătă, 25 octombrie 2008

cum decoram camera copilului

Iata cateva sfaturi de care puteti tine seama la amenajarea camerei copilului sau copiilor dumneavoastra.
Trebuie sa tineti cont de cateva lucruri importante inainte de a va apuca de treaba.
Copii iau jocul foarte in serios si il privesc din alta perspectiva decat cei mari.De aceea,ei au nevoie de un spatiu al lor,in care sa isi dezvolte imaginatia.Camera lor trebuie sa poarte amprenta personalitatii lui si nu a parintilor.
Cand porniti la amenajarea camerei lor trebuie sa le observati mai intai preferintele:culori, jocuri(dinamice sau statice),personajele preferate din povesti sau desene animate.
La alegerea culorilor finisajelor camerei (pereti, draperii,covor)trebuie sa stiti ca acestea sunt foarte importante in formarea personalitatii copilului.
O culoare prea inchisa-gri,albastru-va duce la interiorizarea copilului.
O culoare prea violent dinamica-mov,violet inchis,rosu-ii va da o stare de agitatie psihica permanenta.
Albul duce la formarea unei personalitati reci,egoiste,lipsite de imaginatie.
Verde deschis,galben,crem,albastru deschis,portocaliu sunt culorile optimiste,fiind in general recomandate.
Acestor culori de fond li se pot adauga "pete" de culoare mai intensa pentru diversitate si echilibru.Cand alegeti o culoare nu va opriti doar la una,ci combinati-le cu gust si fara excese.
Daca copilul dumneavoastra este dinamic,mai zvapaiat,nu ii incarcati camera cu lucruri inutile(scaune, dulapuri,cuburi).Lasati-i cat mai mult spatiu liber pentru miscare, sa isi poata consuma energia.
Daca este un copil caruia ii plac jocurile statice,asezati-i scaunele si masute pe care sa poata colora,desena si asambla jocuri - puzzle,lego,etc.Asezati-i jocurile la indemana.Astfel va invata sa-si foloseasca abilitatile de "a cauta",de "a cerceta"., dar si de "a ordona".
Puteti sa le aduceti mai aproape de ei personajele din povesti sau desene animate,chiar desenandu-le pe pereti sau pe usile dulapurilor.
Nu uitati ca e placut,antrenant si instructiv sa ii lasati pe cei mici sa va ajute in amenajarea camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu